Rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva” inicijuoja projektą – kūrybinių dirbtuvių ciklą suaugusiems ,,Pokalbiai su Šerloku Holmsu”.

Šerlokas Holmsas – žymiausias visų laikų detektyvo žanro personažas, visiems puikiai žinomas savo sumanumu, pastabumu ir įžvalgumu. Todėl visai neatsitiktinai, būtent jo vardas šį kartą lydi dirbtuvių ciklą. Įlipę į tikro detektyvo batus, atidžiai tyrinėsime vieną įdomiausių objektų – patį save. Savo vidinį žaidžiantį vaiką. Kuriame slypi mūsų neaprėpiamas kūrybiškumas, idėjų genialumas, besąlygiškas noras patirti, pažinti, išbandyti. O įvairių teatro metodų pagalba sustiprinsime savo empatiškumą, intuityvų kito pajautimų, gebėjimą išgirsti, įsiklausyti, pasidalinti.

Kūrybinės dirbtuvės – nemokamos.
Vietų skaičius – ribotas.
Dalyvių amžius – pilnamečiai asmenys.

Improvizacijos dirbtuves ves – aktorius,”Actors Agency Lithuania” kastingo režisierius, lektorius, trupės Impro241 narys – Benas Rupeikis.

„Improvizacija, man yra kasdienybė. Kiekvienas netikėtas dalykas yra nuotykis. O nuotykiai yra patirtys, kurių negausi kai viskas suplanuota.” – sako Benas Rupeikis ir kviečia ateiti bei patirti impro nuotykio džiaugsmą kartu!

Improvizacijos dirbtuvėse kiekvienas dalyvis turės unikalią galimybę pamiršti apie kasdienius rūpesčius, atsikratyti baimės klysti, įsišaknyjusių stereotipų ar dienos metu susikaupusio streso ir saugioje aplinkoje pasinerti į spontanišką kūrybą ir pažadame, būtent čia kiekvienas galės išlaisvinti savo nuoširdų juoką!

Improvizacijos įgūdžiai tai gyvenimo įgūdžiai, – nesvarbu kokia jūsų veikla, patirtis ar išsilavinimas – kiekvienas galime savo gyvenime naudotis impro įrankiais!

Kūrybiškumo dirbtuves ves – aktorius, dramaturgas, režisierius, asociacijos ,,Kūrybinės Jungtys’’ edukatorius Justas Tertelis.

,,Kūrybingumas nėra „iš prigimties apdovanotųjų”, „išrinktųjų”, ar „pateptųjų” privilegija. Kūrybingais yra ir gali būti visi,  tuo pačiu tai nėra tik su menais ar estetika susijęs dalykas. Ir iš teorijos ir iš savo ilgametės praktikos žinau, kad kūrybingumas yra ugdomas, lavinamas ir treniruojamas. Kiekvienas gali jį ugdyti praktikuodamas ir nuosekliai dirbdamas su savo vaizduote, atkaklumu, bendradarbiavimu, smalsumu, permąstydamas savo nuostatas ir t.t. Kūrybingumas yra lyg priešnuodis vartotojiškai kultūrai, skatinantis judėti, žvelgti plačiau ir giliau, visapusiškai praplečiant mūsų pačių galimybes ieškoti ir kurti santykį su savo aplinka, įsiklausant ir išreiškiant save.” – sako Justas Tertelis ir kviečia pažadinti savo kūrybiškumą ir jus!

Rankų šešėlių teatro dirbtuves ves ,,Budrugana Lietuva” aktorės, edukatorės Eglė Agota Matulytė ir Adelina Skalandytė.

Rankų šešėlių teatras ,,Budrugana Lietuva” tai profesionalių aktorių trupė, rankų šešėlių teatro technikos pradininkai Lietuvoje, kuriantys ir vaidinantys spektaklius į kuriuos įtraukia, unikalią, retai pasaulyje naudojamą rankų šešėlių teatro techniką.

Kūrybinėse dirbtuvėse jūsų lauks teatriniai pratimai, kurie pažadins ir sustiprins jūsų kūrybiškumą, laisvumą, spontaniškumą, koncentraciją ir reakciją, kas yra ypač svarbu rankų šešėlių teatro technikoje. Taip pat būtent čia jūs sužinosite ir išmoksite kaip išlavinti rankų plastiškumą, grakštumą, mobilumą, kaip savo rankomis kurti unikalius šešėlinius personažus, kuriais nustebinsite savo šeimos narius, bei artimuosius. O mes pažadame, kad po šio užsiėmimo jūsų rankos niekada nebebus tuščios ir visada kišenėje turėsite savo slaptą talentą.