Rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ inicijuoja projektą – kūrybinių dirbtuvių ciklą suaugusiems ,,Pokalbiai su Šerloku Holmsu”.

Šerlokas Holmsas – žymiausias visų laikų detektyvo žanro personažas, visiems puikiai žinomas savo sumanumu, pastabumu ir įžvalgumu. Todėl visai neatsitiktinai, būtent jo vardas šį kartą lydi dirbtuvių ciklą. Įlipę į tikro detektyvo batus, atidžiai tyrinėsime vieną įdomiausių objektų – patį save. Savo vidinį žaidžiantį vaiką. Kuriame slypi mūsų neaprėpiamas kūrybiškumas, idėjų genialumas, besąlygiškas noras patirti, pažinti, išbandyti. O įvairių teatro metodų pagalba sustiprinsime savo empatiškumą, intuityvų kito pajautimų, gebėjimą išgirsti, įsiklausyti, pasidalinti.

Kūrybinės dirbtuvės – nemokamos.
Vietų skaičius – ribotas.
Dalyvių amžius – pilnamečiai asmenys.

Kūrybines dirbtuves veda vienintelio tokio Lietuvoje rankų šešėlių teatro aktorės, edukatorės Adelina Skalandytė ir Eglė Agota Matulytė.

Kūrybinėse dirbtuvėse jūsų lauks teatriniai pratimai, kurie pažadins ir sustiprins jūsų kūrybiškumą, laisvumą, spontaniškumą, koncentraciją ir reakciją, ko prireiks mokantis rankų šešėlių teatro technikos. Taip pat būtent čia jūs sužinosite ir išmoksite kaip išlavinti rankų plastiškumą, grakštumą, mobilumą, kaip
savo rankomis kurti unikalius šešėlinius personažus, kuriais nustebinsite savo draugus, bei artimuosius. Mes pažadame, kad po šio užsiėmimo jūsų rankos niekada nebebus tuščios ir visada kišenėje turėsite savo slaptą talentą!

Dirbtuves veda teatro režisierė, aktorė bei taikomojo teatro praktikė, LMTA dėstytoja Miglė Remeikaitė.

Kūrybiškiausi esame, kai žaidžiame, tad pagal taikomojo teatro princpus sukurto užsiėmimo metu dalyviai bus kviečiami žaidimų metu išlaisvinti kūną bei vaizduotę. Jie sužinos, kaip pradėti kūrybinį procesą be įtampos, randant įkvėpimą ne tik savyje, bet ir aplinkoje, kituose. Dalyviams bus sukurta saugi erdvė atrasti kiekvieno viduje slypintį kūrėją ir turiningai praleisti laiką. Rekomenduojama patogi apranga.

Dirbtuves veda aktorius, režisierius, pedagogas. LMTA dėstytojas, organizacijos “RAUDONOS NOSYS. Gydytojai klounai” ugdomasis vadovas ir klounas, Šiuolaikinės Intelektualios Klounados Teatro įkūrėjas Žilvinas Beniušis.

Kūrybinėse dirbtuvėse žaisdami ir improvizuodami ugdysime savo juoko raumenį, autentiškumą ir spontaniškumą. Džiaugsimės ne paslėpę savo netobulumus, o jais kaip tik dalindamiesi. O tarp visų žaidimų pažvelgę vienas kitam į akis, amžiams pakeisime savo gyvenimą į dar geresnį! Arba ne. Gal tiesiog šauniai pasilinksminsim ir tiek.:)

Seminarą veda LMTA docentė, aktorė, diktorė Aldona Vilutytė.

Tai intensyvus koncentruotas seminaras, kuriame kalbėsime apie kvėpavimą, balsą, tartį, minčių formulavimą, kūno kalbą bei stresą ir gerą komunikaciją.

Plačiau nagrinėsime kiekvieną šių elementų-jų struktūrą, dažniausiai pasitaikančias problemas, pateikiant būdus kaip jas įveikti ir įvardijant jų svarbą mūsų kalbėjimui. Bus pasiūlyta daug pratimų padėsiančių valdyti stresą, sureguliuoti kvėpavimą, raiškiai kalbėti, aiškiai formuluoti mintis. Taip pat darysime pratimus, kurių dėka sustiprinus kalbėjimo aparato raumenis, pajungus rezonatorius, balsas tampa stipresnis, spalvingesnis, įdomesnis ir įtaigesnis ir lengviau pasiekia adresatą išvengiant rėkimo, užkimimo, balso dingimo ir kitų problemų.

O seminaro pabaigoje kalbėsime apie tai, kaip tvarkytis su baime ir stresu, drebančiu balsu ir kūnu, trūkinėjančiom mintim, nuobodžiu monotonišku kalbėjimu.